Nyttige nettsteder ved matoverfølsomhet




En del produsenter har produktinformasjon og allergi-søk på sine hjemmesider. Her er noen av dem. Se under produktinformasjon eller søk på ”allergi”.







www.stabburet.no Kjøttprodukter, pålegg m.m.

www.toro.no Saus, supper, pasta, bakevarer m.m.

www.gilde.no Kjøttprodukter, pålegg m.m.

www.mills.no Kaviar, majones, pålegg

www.diplom-is.no Is

www.hennig-olsen.no Is

www.nidar.no Sjokolade

www.fjordland.no Kjøttprodukter

www.bakers.no Brød og kaker

www.prior.no Egg og hvitt kjøtt


www.melk.no Melk og laktose

www.tine.no
 Melk og laktose
Laktosefri matfløte lettmelk kremfløte vaniljeyoghurt blåbæryoghurt lettrømme og natuerell yoghurt

 

www.finax.se Mel

www.semper.se Barnemat og glutenfritt

www.meny.no Allergivarer i butikk

www.coop.no Allergivarer i butikk


Andre nyttige nettsteder

www.allergiviten.no

www.allergikost.no Oversikt over nye produkter

www.matskolen.no Kurs og oppskrifter

www.dinkost.no Kostveiledning på nett

www.alternativ-mat.no Oversikt over importører av erstatningsprodukter fra bl.a. helsekost.

Dette er bare noen produsenter og nettsteder. Du finner flere på Norges Astma- og allergiforbunds nettsted www.naaf.no

Har du tips om flere nyttige nettsteder eller spørsmål om matvareoverfølsomhet, kontakt Helle S. Grøttum på telefon 23 35 35 23, eller send en mail til naaf@naaf.no