Allergi mot andre matvarer

Rundt 10 % av alle barn opptil 3 års alder er rammet av matallergier.
Kostholdet har betydning for hvilke matallergier som utvikles. På verdensbasis er det 9 matvarer som hyppigst fører til allergi: Egg, melk, fisk, skalldyr, erter, hvete, nøtter, peanøtter og frø. I USA, hvor de spiser mye peanøtter, er peanøttallergi en mye mer vanlig allergi enn her hjemme.
Allergi mot fisk, skalldyr, nøtter og peanøtter er oftest livslang, selv om måten å reagere på kan forandre seg. Mange pollenallergikere har en matvarereaksjon som er en kryssrekasjon fordi mat allergene er beslektet med pollenallergenet. 50 % av bjørkepollenallergikere reagerer på hasselnøtter. Nøtteallergi er hyppigste årsak til karftig allergisk reaksjon hos ungdom og voksne.

Se følgende linker for spesifikke råd:
Nøtteallergi
Hveteallergi (sjelden)
Allergi mot fisk
Peanøttallergi